5 scenarier jeg gerne vil skrive

Her er fem scenarier, som jeg gerne vil skrive når jeg engang får tid for Orangeville og Velkommen til Friheden, men uanset hvad vil jeg smide ideerne ud til folket. Jeg indså at jeg havde glemt en ide lige efter at jeg havde slukket for min computer, så her er den redigerede udgave.

Dragejægernes Kvinder

Fantasy-scenarie, hvor fem eventyrer alle sammen særdeles magtfulde mødes igen efter ikke at have set hinanden i et par år. Alle karakterene er endt ude i problemer med det modsatte køn, hvor at deres meget magtfulde evner ikke kan hjælpe dem med kærligheden. Har både humoristiske og seriøse elementer, bl.a. om hvor besværligt det er at date kvinder af overnaturlig oprindelse (der indgår bl.a. problemerne med skilsmisse og børnepenge med en kvindelig dæmon som modpart og om hvor svært det er ikke at være utro når en nymfe er forelsket i dig). Jeg har desuden en ide om at have samme gimmick som i London crawling, men jeg er ikke sikker på om det ville kunne fungere.

Ensiferum-scenariet

“Ensiferum” betyder “sværdbærer” (cirka) på latin og er også navnet på et finsk metal-band, som skriver sange om vilde krigere og deres vilde finske omgivelser. Jeg er meget vild med det og har grundlæggende set lyst til at skrive et vildt og blodigt action-scenarie i Kalevala-omgivelser, hvor at folk kan spille hårde krigere, især fordi at finske navne giver en meget speciel stemning. Illustration.

Floden Hyphasis

Fem græske soldater og kommandører i Alexander den Stores tjeneste i 326 f.v.t. ender med deres mindre enhed inde i Indien, hvor at de bliver drevet på flygt fra alt og alle, ikke mindst dem selv. Deres historier kører parallelt med nogle lokale kommandører, som forsøger at finde grækerne inden at de kommer på sporet af skatte og helligdomme, hvor at begge sider begynder at blive påvirket af hinandens guder, hvilket vil sige at de forskellige karakterer bliver mere og mere ekstreme i deres karaktertræk indtil de til sidst nærmest er manifestationer af Shiva, Athene, Ganesha, Hefaistos. Det er ikke noget fysisk overnaturligt element som sådan, kun at karaktererne bliver mere og mere ekstreme, fordi at den enten er meget langt væk hjemmefra eller fordi at deres hjem kan blive ødelagt hvert øjeblik det skulle være.
Min tanke er grundlæggende set at jeg gerne vil fortælle en historie om mødet mellem to meget forskellige kulturer uden at det på noget måde handler om muslimer eller Dansk Folkeparti og at jeg er meget fascineret af alt der handler bare lidt om hellenistisk historie.’

Den Frie Presse

Satirisk komedie over dansk nyhedsverden. Jeg mener at ideen opstod på LepreCon2, hvor at Simon James Pettitt og jeg var mere eller mindre fulde og snakkede om journalistik. Scenariet handler om en gal, gammel journalist, som lige pludselig kommer til penge. Mange penge. Han tager derefter og laver hans egen landsdækkende avis drevet ud fra princippet om at gøre op med hvad han ser som en røvkedelig og ukritisk dansk nyhedstradition.

Han er fanatisk i hans modstand imod censur og mener at pressefriheden gør at pressen ikke har nogen grænser. Den har kun kvalitetskrav. Han er verdens bedste og verdens værste chef, fordi at du bare skal anklage ham for at udøve censur, hvis han ikke vil have din historie med i avisen. Så tager han den med.
Til gengæld er du nødt til at have en historie at dække konstant, for hvis du ikke har noget at lave, sætter han dig til at lave indbrud og begå ulovligheder i søgningen efter nyheder. Jeg er meget i tvivl om hvordan strukturen på scenariet skulle være og hvordan der skal konstrueres historier, som spilpersonerne kan dække, etc, men jeg synes godt om ideen. Den er kraftigt inspireret af Lucky Luke-albummet “Daily Star”.

Hemmelighedernes Parade

Nøj, her har vi gang i en gammel ide. Det er faktisk den første ide jeg nogensinde har fået til et scenarie og det må gøre den cirka 7 år gammel. Der er også her tale om et fantasy-scenarie. Det er en episk heltefortælling, der forsøger at undersøge helterollen og se den fra et mørkere synspunkt, ved at vende om på ordsproget at “målet helliger midlet” og stille spørgsmålet “hvad nu hvis målet først ses i det øjeblik man tager midlet i brug? Hvad nu hvis man først er i stand til at gøre godt når man virkelig har gjort ondt?” Scenariet handler om fire helte, medlemmer af en hellig ridderorden, som står over for deres verdens undergang. Hvis de vil forhindre den er de nødt til at benytte sig af mørke kræfter i et eller andet omfang. De fire karakterer har allesammen meget mægtige kræfter, men kun hvis de vælger at benytte sig af deres mørke side.

7 meninger om “5 scenarier jeg gerne vil skrive

 1. Hej Thais,

  Så vidt jeg kan se, så er Ensiferum en sammensætning af ordene ensis og ferre. Førstnævnte betyder sværd, mens sidstnævnte er verbet ‘at bære, at bringe’ (fero = jeg bærer). De to ord giver betydningen at bringe/bære sværd. Imidlertid er ordene sammensat og det sammensatte ord har endelsen -um, hvilket angiver, at vi har med intetkøn at gøre (i stedet for -us og -a), og da ordet ikke har -tor eller -er som endelse, så er det sandsynligvis et tillægsord frem for et navneord. Ensiferum skal læses som tillægsordet ‘sværdbærende’, f.eks. en sværdbærende mand – vir ensiferus – eller sværdbærende soldater – milites ensiferes.
  Vil du have ordet i formen ‘en sværdbærer’, skal der konstrueres et ord a la ensifer eller ensifertor.

  For så vidt angår dine ideer, så har jeg et par hurtige kommentarer.
  Dragejægernes kvinder er en fin titel, men jeg synes, at ‘gamle eventyrere, der mødes’ er så slidt, så slidt – både inde og uden for rollespil.
  Ensiferum er så overordnet i sin beskrivelse, at jeg ikke rigtig synes noget.
  Den frie presse tønker jeg skulle hente noget inspiration fra The Office, og at den skal fokusere på at lege med formen, f.eks. at Chefen er en rolle, som roterer mellem spillerne, så de kan skiftes til at gejle ham op og komme med vildere ordrer (på sin vis er dit oplæg allerede dækket af My Life with Master).
  Hemmelighedernes parade lider under det samme, som Dragejægernes kvinder – ideen er i sin grundform brugt i mange variationer, Star Wars IV-VI gør det fint, f.eks., men mange con-scenarier har før leget med den mørke side, og hvad nu hvis det hele ikke var så godt. Faktisk findes der næsten ingen scenarier, der gør det omvendte. Episke riddere, der kæmper for den gode sag, og som møder en masse fristelser, som de skal stå imod, en rigtig gralsepik, som Monty Python (af alle!) er blandt de få, der faktisk har lavet en film om (trods sine humoristiske elementer, så er filmen rig på gralsepik).
  Floden Hyphasis er for mig din mest spændende ide. Den kobler hele tre ting – Det historiske (Alexander d. Store), den magiske rejse (transformationen) og analogien (referencen til nutidens forhold), og en sammensætning af de tre elementer synes jeg er meget spændende.

 2. johs

  Jeg synes Folden Hyphasis lyder mest interessant. Ikke for det umiddelbare politiske, men mere fordi det kan blive en dybere undersøgelse af kultursammenstød.

  Jeg kan forresten i den forbindelse stærkt anbefalde Fæ og frænde af Ebbe Kløvedal Reich.

 3. Kristoffer Apollo

  Enig i, at Floden Hyphasis umiddelbart lyder som den mest interessante idé.

  Mht. Den Frie Presse synes jeg, fordi jeg er fagidiot, at det kunne være interessant at lave et scenarie om pressens vilkår, men jeg ville lægge spændingsfeltet et andet sted. Omkring kommercialisering vs. idealisme vs. magt.

 4. Thais Munk

  Tak for feedback! Mht det latinske i Ensiferum citerer jeg udelukkende bandets hjemmeside. Det er et stykke tiden side at jeg havde min sidste time i latin i 3g… 😉

  Mht Floden Hyphasis tænkte jeg over det senere og jeg kom til den erkendelse at det grundlæggende set er samme fortælling som i mange Vietnam-film. Du er en del af en meningsløs krig, hvor at galskaben kommer tættere og tætte på jo mere tid du bruger i vildnisset.

  Jeg må konstatere at jeg ikke synes at gamle eventyrere mødes igen er så lidt igen, men derudover er det ikke lagt op til at de forholder sig til deres alderdom, snarere at de har deres midtvejskrise.

  Mht Hemmelighedernes Parade…ja, det er ikke den mest original ide som udgangspunkt, men der er dog den forskel at du er nødt til at benytte dig af dine mørke kræfter for at virke. Det er ikke bare en eller anden genvej, det er en klar nødvendighed. Det skal dog siges at jeg mere eller mindre har arbejdet on-off på scenariet i snart 7 år, så der er alt for mange ideer samlet der. Jeg har på fornemmelse at det er den type projekt, som jeg har fordi at jeg elsker at arbejde på dem. Derfor bliver det aldrig færdig, for hvis det blev færdigt ville jeg jo aldrig kunne arbejde på det igen. 🙂

  Vi tager lige diskussionen om “Den Frie Presse” over en øl på Fastaval Kristoffer 🙂 Jeg kunne godt bruge en fagidiot til at vende det med. Jeg kigger lige på The Office (britisk eller amerikansk version?) og My Life with Master.

 5. Amerikansk The Office for morsom, skarp og rimelig bidende humor.
  Britisk The Office: for fantastisk, grusom realistisk og så-tåkrummende-at-jeg-næsten-ikke-kan-holde-ud-at-se-på-det satire.

 6. johs

  Jo, mere jeg tænker over det – jo, mere vild bliver jeg med Floden Hyphasis-ideen.
  Du nævner selv Vietnam og ideen er har jo potentiale af en hellenistisk version af Heart of Darkness med indre personkonflikter repressenteret af de foreskillige guder.

  “Dead sexy” som Oliver ville sige.

  Det skal bare holdes simpelt.

  Derudover er meningsløse krige en moderne forestilling – eg. det var ikke Vietnam der gjorde USAs krig(e) i sydøstasien meningsløs, men den kulturelle, politiske og økonomiske samtid krigen blev ført i (selvfølgelig er der som altid tale om en dialektik, men…).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s