Hyggecon 2011 sparkede røv fra Hobro til Nyborg

Person 1 [som Thais har glemt hvem var, vistnok Jacob Clausen]: Hvor ligger Nyborg?
Jesper Lindhart: I nærheden af Sjælland
[Thais knækker sammen af grin]

Ja, man skulle nok have været der. Faktisk skulle man afgjort have været på Hyggecon 2011 og hængt ud i Eastwood Country Club, for det var intet mindre end fantastisk. Da jeg vågnede i morges var min første tanke at jeg var ked af ikke længere at være på Østerskov Efterskole med min gale roomie, som foreslog at vi drak min Asti da vi endelig kom i seng klokken 5:17 om morgenen søndag. Nej, Simon, det skal vi ikke! Jeg er stadigvæk øm (lige som en af de hammerseje arrangører, damn you Pornopolka!). Thomas skriver om connen her og som han så smukt siger at når man kan holde Jesper Lindhart ud…så spiller musikken dælme bare! Jeg synes at det er interessant at der var de problemer i arrangørstaben, for jeg kan godt se dem når jeg tænker tilbage, men som udgangspunkt lagde jeg ikke mærke til det. Jeg havde for travlt med at ride på bølgen af eufori. Det er store ord at tage i brug, men jeg følte virkelig at der var en grund til at jeg var kommet tilbage efter at have holdt pause fra Hyggecon i 4 år. Der var dømt total meget hygge overalt på skolen. Selv da vi tog opvasken efter festmiddagen var det hamrende sjovt og hyggeligt. Generelt var der utroligt mange som knoklede igennem med smil på læben.

Jeg fik kørt Rebellerne , aflyste Drømmen om en Konge i Gult pga for få spillere (der var kun 3 tilmeldte som udgangspunkt, så det var ikke den store overraskelse, men stadigvæk surt). Derudover spillede jeg Forevigt er ikke så længe, som var en meget stærk oplevelse af feel-good typen. Der var virkelig tale om positiv bleed. Først spiller vi noget virkelig afskyeligt og føler os dårligt tilpas. Derefter kom forløsningen….og wow. Det var vildt og det var hammersejt at alle greb friheden vi fik til scenariet og gav den så meget gas. “Forevigt er ikke så længe” var en stor oplevelse, som jeg vil tænkte tilbage på længe med stor glæde, for dels var det vildt godt rollespil  og endnu vigtigere var det dybt befriende at forlade lokalet med smil på læben og en positivt syn på livet. Fantastisk smuk film derudover (kan ses på Thomas’ blog).
Derudover var der nogle fine talks (selvom fremmødet var lidt blandet), bl.a. Oliver og Mads, der snakkede om lokation. Det var fedt. Derudover var det også fedt, hårdt og allerhelvedes lærerigt at lære om foreningsregnskaber af Søren Parbæk i 4 timer. Ulf og Bjørn snakkede om Harlequins Fald, hvilket var noget af det mest inspirede som jeg længe har oplevet.
Manglede der aktiviteter? Tjo…det gjorde der vel nok, men der mangler primært flere deltagere. Jeg har planlagt et par bidrag fra min side, så nu får vi se hvad der kommer til at ske. Om ikke andet vil jeg gøre mit bedste for at hive folk fra O’ense med.

Hyggecon har flere steder haft rygte for at være en drukcon. Det er ikke tilfældet, i hvert fald ikke i år. Bevares, folk drak i baren og blev fulde, men det var ikke generede for nogen. Folk så ud til at more sig fremragende, alkohol eller ej. Der var ingen overdrevent pinlige stunts. Til gengæld var der et fantastisk selskab. Selv turen hjem stod som en del af connen og var legendarisk i hvor hyggelig og inspirerende den var.

Jeg brugte ordet “eufori” tidligere. Det mente jeg faktisk. Jeg opdagede på vejen hjem i toget at jeg havde så mange indtryk at jeg aktivt skulle gøre en indsats for at få min hjerne til at holde kæft. Goddamn. Det var nærmest som at være ung og på con for første gang. Tak for alt til alle, som deltog. Det var dælme fedt.

8 meninger om “Hyggecon 2011 sparkede røv fra Hobro til Nyborg

 1. Ok. Efter dette og de pæne ord Louise og Stefan leverede da de svingede forbi Aarhus på vej hjem, må næste år vist blive min HC debut – jeg skal også nok ta’ et scenarie med 🙂

  Hvordan gik Rebellerne?!?

  1. Thais Munk

   Rebellerne gik ganske glimrende til rigtig godt. Både spillerne og jeg var lidt usikre i formen til tider, men der kom god morskab ud af Lance (der var dummere end nogensinde før), en X-wing i ørkenen, at jorde Dan Starraker og ikke mindst at more sig over mig, der ikke fangede plottet som Investigator Sorn. Hvorfor fanden i helvede skulle den skide Gungan også skyde sig selv….?!? Sjovt og hyggeligt var det i hvert fald. Rollerne fik ros og pigen i gruppen var glad for at kunne spille en træt og gammel leder i form af Kirk. Især Varia er en sej rolle, fordi at hun har nogle fede relationer til de andre roller (og ikke er påklistret love interest, som vi har snakket om flere gange mht kvindelige spilpersoner).

   Oliver havde en meget fin kritik af Rebellerne, som var at det nok kunne være en ide med en oversigt over bipersonerne med deres billeder (eller måske ½ billede), deres tre stikord og deres opsummering. F.eks. Montacca. Wookie udsmider og lokal bølle. Skræmmende, stærk, moralsk.
   Hvis hver spiller havde sådan et ark med alle bipersoner ville det være nemmere for spillerene at have tjek på fiktionen og navigere rundt i den.

   1. Kristian

    Fedt 🙂 Det er jo i høj grad det uperfekte scenarie med meget make-up-as-you-go-along og ja, hygge faktor. Og det er fin pointe, at de små skilte/billeder burde have et par stikord og/eller der burde være en oversigtsark over npc’erne af en art.

    jeg er glad for I havde det sjovt.

 2. Pingback: Hyggecon hyldes « Simons scenarie sludder

 3. Pingback: Varulve og rollespilstræfs | Bifrost

 4. Elias Helfer

  Hej Thais,

  Det er fedt at høre, at du har haft en god Hyggecon. Jeg syntes også, at stemningen virkede ret fænomonal i år.

  Min con var også ret god, om end der var et par ting, der slog skår i glæden. Ikke mindst at jeg var ved at komme mig oven på en hård omgang sygdom, og at jeg havde en skulder, der værkede.

  Og så var der de manglende deltagere. VI havde et pissesejt program, men vores deltagere ignorerede det i høj grad. Jeg holdt oplæg for to mand fredag, og var eneste deltager i et andet oplæg. Og det skal vi overveje, hvad vi kan gøre ved.

  Men vi er selvfølgelig klar næste år. Og vi glæder os til at se dig – og dig, Kristian. Og så ses vi, selv om det nok først bliver til Fastaval (jeg har vagt på min skole (og skal lave Mafia-rollespil med mine elever) den 26., så jeg kan ikke komme til efterfesten – men I skal komme hvis I kan, også du Kristian).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s