Aktivitetsdesign: Fastavals scenarieskrivningskonkurrence 2015

I forbindelse med dette års scenarieskrivningskonkurrence nåede vi i dommergruppen (som er Simon James Pettitt,  Danny Wilson, Claus Kliplev og mig) frem til nogle ting som kunne gøres bedre til næste år og nogle generelle overvejelser om scenarieskrivningskonkurrencen som jeg vil smide op her. Man er meget velkommen til at kommenterer og komme med indspark, de vil blive taget imod med kyshånd.

 

Et problem som i dommergruppen stødte på inden at Fastaval overhovedet gik i gang var at der var alt for mange som havde tilmeldt sig. Vi havde over 30 tilmeldte. Det er ikke realistisk for os at nå igennem mere end 15 deltagere med evaluering, samtale og votering. Vi har nemlig kun søndag til de 3 ting og vi har rigeligt travlt. Derfor har jeg overvejet at at man skal skrive en kort motivation for at deltage på grund af for mange deltagere. En del af det er også målgruppe. For flere af deltagerne er det en vigtig del af deres Fastaval at deltage i scenarieskrivningskonkurrencen (vi har en del gengangere). For andre er det et spørgsmål om at deadlinen hjælper dem til at skrive og hjælper dem til rent faktisk at blive scenarieforfattere. Man kan se fremskridt for gengangere fra år til år, hvilket er superfedt. Vi talte i dommergruppen om at fokus for konkurrencen gerne må være at de nye forfattere får mulighed for at skrive noget uden de store forventninger med feedback fra folk der har skrevet scenarier før.

 

Vi har de sidste år gjort det sådan i scenarieskrivningskonkurrencen at vi bedømmer bidragene ud fra 3 målstokke: “potentiale, formidling, ide og benspændet”. Potentialet handler om hvor godt et scenarie det her ville kunne blive hvis det blev skrevet færdig. Punkt nummer 2 handler om hvor interessant ideen bag scenariet er. Nogle scenarier fra konkurrencen kommer ind med fuldstændig sindssyge ideer (vi havde en ide om et hel-con horror live med bleed engang. Det scorede højt på den dimension, selvom det havde en del problemer). Den sidste er spørgsmålet om benspændet og i hvor høj grad det er blevet udfyldt.

 

Da jeg skulle finde en jury for Fastaval 2014 foreslog Danny at vi skulle benytte os af fysiske benspænd. Det blev så til “en idiot t-shirt og en ja-hat”. Tidligere havde benspændet været ting som “to fede kvinder og en duft af marcipan”. Danny forslag gav i min og Claus’ optik (vi var de eneste gengængere blandt dommerne) et noget bredere resultat, så det var der stemning for at foresætte med. Danny og jeg talte løst på Forum om at man kunne have 3 benspænd, hvor at det så var valgfrit hvilke der indgik. Nu kan jeg selvfølgelig ikke diskutere hvilke benspænd det ville blive helt konkret (idet det skal være en overraskelse), men det kunne give en variation blandt bidragene og samtidig give folk noget at arbejde med kreativt når de skal skrive et scenarie på 72 timer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s