DYI nørdjul

Her ovenpå en stille og hyggelig påske derhjemme vil jeg lige dele hvad jeg har gjort for at holde min egen nørdejul, min private erstatnings-Fastaval. Det er selvfølgelig ærgerligt at det har været nødvendigt, men det er om noget nødvendigt i min optik.  I mellemtiden må vi jo så glæde os til Viking-Con, Con2 (som jeg glæder mig til at arrangere igen) og Fastaval 2021, hvor jeg personligt drømmer om at Andreas Lieberoth laver en wrestling workshop. Uanset hvad er der ting at se frem til senere. Personligt har jeg fået malet flere figurer, skrevet mere og læst en smule.

Jeg kommer på Fastaval af cirka 5 grunde, så dem har jeg forsøgt at dække efter bedste evne.

 1. Se mine rigtige gode venner.
 2. Spille en masse rolle- og brætspil.
 3. Irriterer Oliver imens han dømmer mig.
 4. Bruge en masse penge på nørdede ting.
 5. Indtage alkohol imens der bliver spillet musik som Piotr og Kristian hader.

Nr 1 og 2 har jeg så måtte accepterer at jeg er gået glip af i påsken i år.
Nr 3 kan fint lade sig gøre digitalt (det har det gjort i mange år). Nr 5 kan jeg også fint klarer herhjemme. Så nu vil jeg hente en flaske hvidvin som fortids-Thais var så rar at sætte i køleskabet for nogle timer siden og sætte “British Steel” af Judas Priest på. Det er dog nr 4, som dette her indlæg skal handle om.

 

I samfundssindets hellige ånd (og da jeg fik udbetalt feriepenge og penge tilbage i skat nærmest samtidig) har jeg bestilt en pokkers masse rollespilsbøger, brætspil og andet nørdgøgl fra Faraos Cigarer, Fantask og Epic Panda. Så det har om ikke andet være et plaster på såret. Jeg har købt en del ting af det især ældre rollespil, hvor jeg er gået ind til det med en klar forventning om at det absolut ikke er det hele som kommer til at blive i min reol. Så kan det komme til reallocation, men om ikke andet kan jeg have fornøjelsen af at have læst det. Så planen er at jeg går i gang med at læse bøgerne igennem og skriver om dem her i en serie “OBG”, Oldies but goodies? Jeg glæder mig til det, for det er gået op for mig at der er flere interessante ting som er sket undervejs i udgivet rollespil, som jeg ikke nødvendigvis lige har fanget undervejs. Om andet vil der med garanti være max zeitgeist undervejs. Og ja, der er en del GURPS bøger, for selvom jeg ikke kan lide GURPS som system, så er jeg stor fan af supplementerne. Ellers er jeg gået efter ældre indie-spil fra da de begyndte at komme frem. Så jeg glæder mig til at se hvad der er af sære ting der.
Jeg vil her gerne lidt gøre reklame for Epic Panda, som desværre har søgt om konkurs og derfor har udsalg på deres hjemmesider. Full disclaimer: Jeg kan hammergodt lide Pandafar, han har solgt mig mange ting i tidens løb.

Her er billeder af mine nye nørdskatte! Håber I har det godt derude, stay safe!

7 meninger om “DYI nørdjul

 1. troelsken

  Stakkels Panda, men fedt loot. Helt enig i at GURPS har lavet store mængder af utrolig fede supplementer, både velresearchede og originale. Jeg kan se GURPS Space og GURPS Vodoo i din kasse, og de er blandt mine all-time jeg-har-fået-mest-godt-spil-ud-af rollespilsbøger.

  I øvrigt har jeg fået spillet overraskende mængder af sjovt og/interessant/godt rollespil i påsken. På den front er min påske gået over al forventning! Men mine forventninger var nu heller ikke overstrømmende til at begynde med.

  1. Thais Munk

   Fedt, godt at høre at jeg har taget en god chance med de to bøger. Og ja, det er træls med Panda.

   Og fedt! Jeg har holdt mig væk fra det da teknikken ofte har givet mig bøvl ved rollespil online. Jeg håber på at jeg kan gå i gang igen med rollespil i slutningen af april/begyndelsen af maj. Nu får vi se.

 2. Sad Panda! Det er sgu træls.

  Jeg er ret overrasket over hvor godt online rollespil virker for mig – på trods af tekniske problemer. I Warhammer med Thomas spiller vi over Google Hangouts og bruger roll20 – på en lidt anden måde og mere abstrakt end det er tiltænkt, men jeg har også brugt Skype. Min primære erfaring er at video er rigtig god ting 🙂

  Ellers er det gode ting du har fået købt Thais. Begynder du at mødes med folk i start maj? Jeg har overvejet om man skal begynde at spille udenfor, hvis man skal spille sammen. Vejret er jo heldigvis ved at blive ret godt.

  1. Thais Munk

   Hej Johs,

   Fedt at online rollespil virker så godt for dig!

   Og ja, jeg gik lidt amok. Jeg håber på at vi kan begynde i start maj, ja. Det afhænger lidt af hvordan ting kommer til at gå fremad, da en af mine spillere hjælper to af sine venner, som er udsatte ift at blive syge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s