[OBG?] Scarred Lands Gazetteer

Jeg fandt over denne her bog da jeg lavede en mindre rokade i min reol, så der kan jeg jo lige så godt begynde med mit “Oldies but Goodies?” segment, hvor jeg anmelder gamle rollespilsbøger og sikkert skiller mig af med nogle af dem undervejs.

Scarred Lands Gazeteer er udgivet i 2001 af Sword & Sorcery, en underafdeling af White Wolf, som havde deres egen setting og lavede OGL D&D bøger til D&D 3.0.

Det er en settingsbog på sølle 47 sider + et kort i farver. Jeg har købt den for 50 kr i Dværgekisten/Epic Panda en gang og jeg tror prisen var hovedgrunden. Det er en lidt meh setting i min optik, men jeg tror at den for andre ille være interesseret. Den kan bevidst beskrives som Dragonlance efter Kataklysmen med et brys Lamentations. Der er nogle guder, som for 150 år gjorde oprør mod titanerne, som var crazy elementerånder og muligvis kunne have foresaget verdens undergang. Grunden til jeg nævner Lamentations er at der er en del weird/gonzo shit, men uden at det hele bliver…lamt, som i Lamentations. Der er f.eks. en ting som et hærgende hestefolk, som så er udøde og et blodigt hav, malet rødt af en titan. Det er okay sejt og det føles forfriskende at der ikke er tentakelmonstre med.
Jeg må ærligt indrømme at jeg hurtigt fandt ud af at settingen ikke siger mig det vilde, men jeg tror at det for den rigtige gruppe kunne være fedt. Der er flere punkter, hvor det er en klassisk fantasyverden, den er bare smadret. Plus den er lidt fucket og weird, men uden at det bliver Lamentations lettere ynkelige forsøg på at være edgy. Det er desuden explicit en D&D setting, hvor de til sidst lige skriver om “astral” & “ethereal plane”, så det var lidt sjovt.

Karakter: 3/5. Fint skrevet, men ikke lige noget for mig.

Scarred Lands Gazetteer foretager nu rejsen fra reolen og over til skuffen med ting til Fastaval Reallocation 2021.

4 meninger om “[OBG?] Scarred Lands Gazetteer

 1. Ha! Jeg har i tidernes morgen faktisk spillet i den verden. Måske noget af det eneste D&D 2/2.5 ed. jeg har spillet. Husker det som ok bad bas og meget skematisk. Der er fx en gud for hvert alignment, ikke? Og derfor kun 9 guder.

  Også er der det der rytterfolk vanvittigt.

  Hvis du ikke skal bruge bogen vil jeg gerne overtage/låne/bytte mig til den. Mest bare for at kigge i den.

  1. Thais Munk

   Åh, hvad! Grineren 😀

   Ja, det lyder rigtigt med de syv guder. Og ja, jeg tænkte faktisk også lidt på dig da jeg læste om det rytterfolk, hvor de klart manglede et af dine scenarie som kontekst.

   Og ja, det med skematisk havde jeg ikke tænkt på, men det har du egentlig ret.

   Og fedt, bogen er hermed din! min vigtigste tanke er at den skal komme videre til nogen, som vil få bare lidt sjov ud af den. 🙂 Hvis Viking-Con bliver til noget i år (hvad jeg regner med og håber på), så kan vi evt kort mødes inden?

   1. Fedt!
    Tak mester. Jeg ved ikke hvor længe jeg holder fast i den, så vi kan sige at du “forlåner” mig den.
    Dvs. jeg giver den ikke videre eller gemmer den for langt væk uden lige at høre dig om du vil have den tilbage 🙂

    Måske har jeg også noget du gerne vil have. Jeg kigger på loftet – der er jo heldigvis lang tid til VC 🙂

    1. Thais Munk

     Cool, så lidt 😀

     Jeg giver den videre ud fra et reallocation perspektiv, hvor du er velkommen til at give den videre til andre. Hvis jeg får den tilbage bliver den bare taget med til næste Fastaval Reallocation.

     Og det lyder alletiders! der er som du siger god tid til VC.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s