[OBG?] Children of the Sun

Varefakta: Udgivet af “A Misguided Game” i 2002. Sort/hvid med helsides illustrationer i farver. Hardcover. Skrevet af Joe Greenfell, Dann Ross, Joe Carl & Lewis Pollak.

Tl;dr Til tider kan man være virkelig nostalgisk over et fedt cover man kunne huske fra ens ungdom. Det er bare ikke altid nok når resultatet er skidt.

 

I dag er vi skuffede. Jeg er skuffet over denne bog og flere af mine læsere er sikker også skuffet over at dette ikke er en GURPS bog. Men vi skal igennem denne anmeldelse for at jeg kan give bogen her videre til den lokale rollespilsforening. Jeg så det her cover tilbage engang i Goblin Gate i Aarhus for mange år siden og var helt blæst væk af det. Nu har jeg forsøgt på at læse bogen. Det er desværre nødvendigt at bruge “forsøgt” som verbum her, for det er virkelig en tung omgang at komme igennem. Der er en masse prosa, en masse forskellige navne og fluff, men uden at nogen kan give mig en elevatorpitch på spillet. Der mangler f.eks. “dyster renæssance-fantasy med et stort glimt i øjet” (Warhammer) eller “80’er børn på eventyr i en fortid som aldrig eksisterede” (Tales from the Loop). Det er en rigtig skidt ting for det her spil, især ift at det skal forestille at være “dieselpunk fantasy”. Det beskriver i min optik en æstetik, ikke hvad vi skal spille. Når man så kombinerer det med en voldsomt rodet redigering, så har jeg decideret ikke haft lyst til at læse denne her regelbog til slut. Så det har jeg ikke fået gjort. Jeg har dog valgt at anmelde bogen her alligevel, for “jeg kunne ikke læse bogen færdig” er også en slags anmeldelse.

Det er utrolig meget in-world lore, men der mangler f.eks. en liste med årstal eller lignende som ville gøre det overskueligt. Der mangler illustrationer af hvordan denne her verden skal opleves. Jeg tror egentlig systemet er ganske fint, men det var virkelig svært at nå igennem undervejs fordi jeg konstant stødte på endnu et navn på et sted, folkefærd eller race, men ikke kunne finde ud af hvad pointen var med det. Alle illustrationerne er hele sider, men ingen af dem viser settingens nutid. I stedet for viser den forskellige ting som er sket i settingens historie. Det er et katastrofalt forsøg på at give bogen her gravitas og det fejler i min optik fuldstændigt. Hvis vi skal spille dieselpunk fantasy, så vis mig det forfattere. Vis mig hvorfor jeg skal give en fuck på denne her verden som er blevet smadret af krig og som forsøger at komme på fode igen efter elverne lavede en sindssyg Holocaust-lignende massedræb og forfølgelse af de andre arter. Fortæl mig hvorfor jeg skal spille det her spil og hvorfor det er fedt. For det kunne jeg sagtens se det fede i. Men det jeg får med “Children of the Sun”…det er  jo nærmest 349 siders “tell” uden “show”.Plus der virkelig mangler nogle illustrationer af folks med guns eller de industrielle fantasy byer. For helvede forfattere. I skulle have skrevet en romanserie i stedet for. Uanset hvad skulle I have haft mere kunst og en bedre redaktør på det her projekt.

Noter:
Jeg skriver om et eksempel på at få fantasy og diesel/steam-punk til at virke som setting i form af Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s