[OBG?] Nightlife: Magic

Varefakta: 96 sider. Sort/hvid. Supplement til Nightlife. 1990.
Tl;dr: Ligesom grundspillet Nightlife er Magic en usleben diamand med nogle underlige skrevet ting og en masse solide regler som rent faktisk mekanisk understøtter det som vi skal spille.

Det er klar nemmest for at forstår hvad det er jeg skriver om her, hvis du har læst min anmeldelse af Nightlife i forvejen. Den kan findes her.

Jeg var som nævnt svært begejstret for Nightlife rollespillet, som om noget var en usleben diamand fra 1992. Så meget at jeg faktisk endte med at købe et supplement til det, nemlig “Magic”, et supplement til moderne magikere i New York anno 1994, som mest af alt kostede mig forsendelsen. Jeg betalte så lidt for selve bogen at jeg ikke skulle betale told for den, vistnok $5 (dog før EUs nye psykopatirriterende toldregler trådte i kraft). Det er en lidt rodet opsat bog, men indholdet i den er sjovt, interessant og meget lige til.

Udgangspunktet for Magic er at der er tre forskellige slags magikere, Crowleys, Sorcerers & Witches, som henholdvis er akademiske eksperter i magi, udlærte magikere og mere hedenske/hekseagtige magikere, hvor man kan spille medlemmer af de sidste to grupper. Bogen ligger dog mest op til sorcerers, som så bruger penge på at betale Crowleys for at lære dem ny magi. Crowleys stiller sig så neutrale til eventuelle magikere konflikter, hvilket gør at alle i praksis lader dem være i fred. De forklarer ikke specielt meget om hvad de okkulte regler egentlig inkluderer. Man spiller bare magikere og så kører bussen ellers. Det generede mig egentlig ikke større i min læsning af bogen,  men der er heller ikke (lidt lige som resten af Nightlife) større baggrundshistorie. Vi er New York i start 90’erne og nu skal vi ud på blodige og drabelige natlige eventyr i de regnvåde gader. Go!

Der er så tre typer magi Street Magic, White Magic & Black Magic. Det som jeg synes virkelig er kvikt tænkt, nemlig prisen for sort og hvid magi afgøres af ens humanity. So jo højere humanity, jo billigere er det at kaste hvid magi og dyrere at bruge sort magi (og omvendt med lav naturligvis). Ift at prisen for magi her betales i hit points, så er det en væsentlig overvejelse at have med.
Det med Humanity er en meget elegant ting, for det gør at magikere oftest vil specialisere sig i enten hvid eller sort magi, hvis de for alvor vil være seje, fordi det kan kaste enormt magtfuld magi for lavere prise hvis de enten har enormt høj eller lav Humanity. Man kan naturligvis også lave mellemtingen, hvor hverken sort eller hvid magi er billig. Det giver så hele problematikken med at balancere ens humanity til hverken at være for høj eller lav, hvad jeg tænker ville være enormt svært (og sikkert ret sjovt) at gøre i praksis i spil.

Både sort og hvid magi er baseret på ritualer og kræver derfor forberedelse inden, hvor man så kan kaste dem senere med en begrænsning på hvor mange formularer man kan have “memoriseret”. Street Magic kræver ikke samme grad af forberedelse (og beskrives som en nyere ting). Sort magi er så som man ville forvente noget dejlig nasty shit som at skabe zombier, kaste med radioaktivitet/et flammendekranium , få folk til at bløde og skabe en åbenbart utrolig ond magisk motorcykel. Det er megasejt. Hvid magi er så mere ting som at man kan få bedre sanser, blive stærkere, helbrede andre eller skabe en magisk radio, som man f.eks. kan bruge til fester eller til at lytte til politiet. Street magic er dejlig weird og inkludere f.eks. at man kan forhindre et køretøj i at starte, suge fugten ud af vandet til en magisk brandslange, hvor så kan vælte folk omkuld, skabe mørke, flyve, magisk graffiti og andre crazy ting. Magikere har derudover et konstant incitament til at “tage på eventyr”, for uden pengene kan magikerne ikke lære ny magi.

Derudover rummer bogen nogle regelopdateringen, andre bander og information om “Target Alpha”, Nightlifes svar på Delta Green/X-Files eller lignende, dvs en statslig organisation ed opgaven at overordne beskytte USA imod det overnaturlige. Dermed overvåger de overnaturlige typer og bekæmper dem til tider fysisk. Dem kan jeg også rigtig godt lide, for de beskrives på dejlig få sider som en del af større politiske magtkampe i den amerikanske regering. En interessant detalje er, at Projekt Alpha til tider hyrer Kin (de overnaturlige typer) til at gøre deres beskidte arbejde og holde ting under kontrol og om muligt forhindre at kampen mellem mennesker og Kin ikke eksploderer og eskalere til decideret krig.Jeg ved ikke om det er første gang her, at man har agenter som slås imod vampyrer, men Kenneth Hite var i hvert fald ikke den første at kombinere de to.
En sidste interessant detalje er at Projekt Alpha ikke ser Sorcerers som Kin, dvs at man snild ville kunne spille agenter og/eller magikere i Onkel Sams tjeneste, som skal foresøge at holde styr på de overnaturlige typer i New York i start 90’ere. En anden sjov detalje: Bogen indeholder James Bond-agtige gadgets, som f.eks. en pistol med hvidløgsolie og lignende ting. Så sjov at læse og så absolut pengene værd, for Nightlife er sådan en størrelse som jeg godt kunne finde på at spille en dag som et rollespilsarkæologisk projekt med en lille kort kampagne.

 

Derudover kan jeg afsløre at næste projekt i OBG?-projektet bliver til en klassisk trilogi af GURPS bøger med GURPS Greece som den første. Mere om det senere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s